تاریخچه و روند فعالیت شرکت میکروتیک

شرکت میکروتیک  توسط دو دانشجو MIT آمریکا در سال ۱۹۹۵در کشور  لتونی (Latvia) برای تولید روتر و سیستم های ISP بیسیم پایه گذاری شد.

در حال حاضر میکروتیک ارائه کننده سخت افزار و نرم افزار برای ارتباطات اینترنتی در کشورهای مختلف دنیا میباشد.  تجربیات این شرکت در استفاده از سخت افزارهای استاندارد صنعتی pc ها و سیستم های مسیردهی این امکان را بوجود آورد که در سال 1997 نرم افزار سیستم عاملی را ارائه کند که دارای مقاومت ، کنترل و انعطاف پذیری بسیار بالا برای انواع اینترفیس های داده ها و مسیردهی می باشد. درسال 2002 تصمیم به ساخت سخت افزار با نام تجاری Routerboard گرفته شد. شرکت میکروتیک  در ریگا پایتخت لتونی با 80 کارمند قرار دارد. . یکی از اهداف این شرکت ارائه تجهیزاتی هم رده محصولات سیسکو با قیمتی بسیار پایین تر بود.

میکروتیک فعالیت خود را در عرصه صنعت فناوری اطلاعات با ارائه راه حل های سرویس دهنگان اینترنت بیسیم و همچنین در سال 1996با انجام پروژه های وایرلس در نقاط مختلف جهان به کار خود ادامه داد تا در نهایت در سال 1997 سیستم عاملی جهت راه حل های مسیریابی و شبکه های بی سیم را با قابلیت های فراوان و شگفت انگیزی به نام RouterOS تولید نمود که قابلیت نصب بروی سیستم های کامپیوتری را دارا بود.

با گسترش فعالیت ها و از جمله محبوبیت این سیستم و عملکرد های فوقالعاده آن در زمینه شبکه این شرکت موفق به تولین سخت افزار در کنار سیستم عامل خود با نام RouterBoard گردید .

در حال حاضر این شرکت در کلیه کشور ها و پنج قاره نمایندگی های فروش ، مشاور و مدرس های فراوانی دارد که نحوه کار و استفاده از تجهیزات این شرکت را عرضه و به دیگران آموزش میدهند .

با محبوبیت یافتن تولیدات این شرکت جلسات بین المللی و رسمی با مدیریت میکروتیک هر ساله در قاره های مختلف جهان با نام Mikrotik User Meeting (MUM) برگذار میشود ، اولین سمینار کاربران میکروتیک در سال 2002 برگذار شد .

محبوبیت این شرکت در میان مصرف کنندگان جهان مربوط به هزینه بسیار پایین این سیستم عامل و همچنین سخت افزار های آن و به علاوه قابلیت انجام چندین کار در لحظه بدون خطا و محدودیت میباشد که به کمک هسته اولیه آن که بر پایه لینوکس میباشد بنا شده است .

اخیرا این شرکت اقدام به تولید یک محصول جدید RouterBoard با نام Cloud Core Router نموده است که دارای پردازشگر ۳۲ هسته ایی به همراه ۲ گیگابایت حافظه رم میباشد که توانسته شگفتی بسیاری در صنعت فناوری اطلاعات را متحول شود .

زمینه فعالیت میکروتیک

سیستم عامل میکروتیک قابلیت و توانایی های بسیاری و همچنین عملکرد های متفاوتی دارد که میتواند جهت مصارف گوناگون مورد استفاه قرار گیرد .

از جمله استفاده ها و عملکرد های این سیستم عامل میتوان استفاده به عنوان …

روتر و مسیریاب با قابلیت عملکر و سازگاری با پروتکل های استاندارد مسیریابی باشد ( استاتیک ، داینامیک ) .

سویچ لایه ۳ و ۲ در سطح شبکه با قابلیت های فایروالینگ ( دیوار آتش ) را داشته باشد .

روتر و مسیریاب وایرلس برای برقرار ارتباط های بیسیم و قادر به پشتیبانی از استاندارد های وایرلس و پروتکل های مختص این شرکت میباشد ( ۸۰۲٫۱۱a , 802.11b , 802.11g , 802.11n , Nstreme )

کنترل کننده پهنای باند و اولیت در عبور بسته های شبکه متناسب با فیلتر های مختلف ( آدرس آیپی ، دریافت کننده ، پروتکل و … ) را داشته باشد .

متعادل کننده در مسیر ، روتر و پهنای باند را با استفاده از روش های متفاوت داشته باشد (Bonding , … ECMP , VRRP )

فایروال و دیوار آتش بسیار انعطافپذیر با قابلیت Stateful را داشته باشد ( Filtering , Nat , Mangle )

ارائه دهنده سرویس های ارتباط از راه دور و شبکه های مجازی را داشته باشد ( PPTP , L2TP , VLAN , SSTP , PPPOE )

پشتیبای از پروتکل Label Switching و ارتباط های اختصاصی در سطح لایه دو و سه شبکه ( MPLS , VPLS , VRF , TE , … )

راه اندازی سرویس های ارائه اینترنت بصورت فوری ( Plug & Play ) در شبکه های بی سیم و با سیم ( Hotspot )

مدیریت کاربران و سیستم های اکانتینگ برای یوزر ها در میکروتیک ( Radius Server , Radius Client , User Manager )

و قابلیت های بسیار فراوان دیگر …

دوره میکروتیک

قبل از معرفی دوره میکروتیک بهتر بدانیم که میکروتیک چیست؟ میکروتیک یک سیستم عامل برای مسیریابی است که هسته آن را لینوکس تشکیل داده است و از امکانات خاصی در مسیریابی،کنترل پهنای باند،وایرلس و… برخوردار میباشد و گفته میشود در سطح محصولات سیسکو قرار دارد. یکی از ویژگی های خوب میکروتیک این است که خیلی از سرویس های آن مثل  مدیریت پهنای باند بر روی لایه ۳ انجام میگیرد که این در بالا بردن کارایی سیستم تاثیر زیادی دارد. در واقع این امکان را به ما می دهد تا بر روی یک pc مقدار زیادی پهنای باند را رد کنیم و در واقع این امکان را به ما میدهد تا از pc  به شکل یک روتر استفاده کنیم و پورت هایی را به آن اضافه و کم کنیم . از دیگر ویژگی های میکروتیک سرعت بالای آن در نصب میباشد که خیلی سریع نصب میشود.

خیلی از متخصصان به جای بعضی از تجهیزات گران قیمت سیسکو از میکروتیک استفاده میکنند.

همان طور که شرکت سیسکو برای گسترش تجهیزات خود در دنیا به افرادی نیاز دارد تا کار با این تجهیزات را آموخته باشند،شرکت میکروتیک هم برای گسترش تجهیزات خود در دنیا نیاز به متخصصانی دارد.لذا اخیرا دوره میکروتیک هم همانند دوره های شرکت سیسکو فراگیر شده و خیلی از شرکت ها اقدام به برگزاری دوره میکروتیک میکنند.

اما مخاطبین دوره میکروتیک چه کسانی هستند؟

مخاطبین دوره میکروتیک،مدیران شبکه ،همچین افرادی که در زمینه شبکه فعالیت میکنند و در امور عیب یابی  و پیاده سازی شبکه فعالیت میکنند. لذا دوره میکروتیک در کنار دیگر دوره هایآموزش شبکه مثل دوره سیسکو و دوره مایکروسافت یکی از دوره های خوب آموزش شبکه است.

مدارک رسمی و بین المللی میکروتیک

میکروتیک برای هر بخش از عملکرد سیستم عامل خود و آشنایی کاربران اقدام به تفکیک و ایجاد سر فصل های آموزشی نموده است که این سر فصل های آموزشی در ۶ گروه مختلف و در ۳ سطح تقسیم بندی شده است .

شرکت میکروتیک برخلاف شرکت هایی نظیر مایکروسافت ، سیسکو ، جونیپر و … صرفا جهت ارائه مدارک بین المللی اقدام به ایجاد سرفصل های آموزشی نکرده است ، در حالی که فقط جهت آموزش افراد برای آشنایی با این سخت افزار ها و ورو افراد متخصص در بازار کار و صنعت شبکه و فناوری اطلاعات و ترویج استفاده صحیح از سیستم عامل RouterOS اقدام به برگذاری دوره های آموزشی نموده است .

بنا به همین دلیل ، دوره های آموزشی میکروتیک فقط توسط مدرسین رسمی و نخبه این شرکت بصورت کاملا رسمی و بین المللی برگذار میشود و فقط مدرسین رسمی میکروتیک قادر به برگذاری آزمون بین المللی میکروتیک در پایان هر دوره آموزشی میباشند . بنا بر این بدون شرکت در دوره های آموزشی و کلاس های فنی میکروتیک به هیچ عنوان فرد نمیتواند در آزمون های بین المللی میکروتیک شرکت نماید .

دوره های میکروتیک شامل ۶ عنوان آموزشی زیر میباشد که هر عنوان آموزشی به خود خود یک سر فصل آموزشی به همراه دارد .

MTCNA – MikroTik Certified Network Associate

MTCRE – MikroTik Certified Routing Engineer

MTCWE – MikroTik Certified Wireless Engineer

MTCTCE – MikroTik Certified Traffic Control Engineer

MTCUME – MikroTik Certified User Management Engineer

MTCINE – MikroTik Certified Inter-networking Engineer

6مدرک اصلی میکروتیک به ۳ سطح زیر دسته بندی میشود که هر سطح عنوان خاص مطعلق به خود را دارد .

Basic Level : MTCNA

Engineer Level 1 : MTCRE , MTCWE , MTCTCE

Engineer Level 2 : MTCUME , MTCINE

نحوه برگزاری آزمون و دریافت مدرک

آزمون به صورت آنلاین در سایت میکروتیک و در حضور مدرس رسمی میکروتیک برگزار می‌گردد.
۶۰مدت دقیقه برای ۲۵ سئوال در نظر گرفته می‌شود؛ در لحظه‌ی پایان آزمون نمره‌ی دانش‌پذیر توسط میکروتیک به وی اعلام می‌گردد. نمره قبولی در آزمون ۶۰% می‌باشد، درصورتی که نمره بین ۵۰% تا ۵۹% باشد مدرس می‌تواند یک شانس دوم به دانش‌پذیر بدهد تا با یک استراحت کوتاه و رفع مشکل مجددا آزمون برای وی برگزار شود؛ در صورت قبولی در آزمون، همان لحظه مدرک شما در سایت میکروتیک تولید می‌شود .